09 april 2009

Gå ud og pluk ramsløg nu - og tang


Billedet er taget i morges i lollandsk skov, duften er ikke helt så gennemtrængende som den ellers kan blive når der er så mange af dem samlet på eet sted, det kan ellers virkelig være overvældende.I min egen have er der selvfølgelig knap så mange, men jeg er lykkelig for dem og de er også kommet langt i deres groning. Når bladene er lidt større, er de nemmere at plukke, skylle og hakke.
Udover de mange vitaminer man får, virker ramsløg (ligesom frisk hvidløg) sænkende på kolesterolet, stimulerende på blodgennemstrømningen og beskyttende på vores blodårer. Jeg har også læst, at ramsløg har lægende egenskaber på småsår og sprukken hud.Tang kan også spises, og er blevet det i årtusinder, bl.a. i Skandinavien af vikingerne. Ifl. Politiken i søndags, bliver tang hipt at sætte på menuen, hvis man skal imponere de berejste. Fødevareinstituttet mener dog ikke man skal opfordre folk til at spise noget, der vokser vildt i skov og vand og som man ikke kender risikoen ved. Jeg kan også tænke mig, at der er steder langs den danske kyst, hvorfra jeg hverken har lyst til at spise fisk eller tang.Smukt er det, også i tørret tilstand, man må kunne bruge det i dekorationer eller lignende.

3 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Hallå Danmark! Detta Bloggande är som att ha brev-vänner, hade du det i tonåren? Mycket trevligt och se vad ni hittar på i Dk. Ramslök vet jag finns på Gotland, jag har aldrig sett. Det ser gott ut, men inte tången.Noll54 är en Butik i Karlstad-Värmland. Kolla min Blogg-lista i högerkanten, där finns Blogg dit. Önskar dig nu en riktigt fin påsk
Kramar AnnaMaria

Crinoline sagde ...

Ha en fortsatt fin påske,Helle. Er litt trøtt og sliten i dag etter en fantastisk fin uke i New York. Lang og slitsom reise,men verd det.Har sett mye av den store byen.

Crinoline sagde ...

Selvfølgelig er min danske bloggvenninne velkommen til å delta,veldig hyggelig.