27 august 2011

Tid, frihed og meget at være taknemmelig for.

Jeg har så meget at være taknemmelig for.

Og jeg siger tak hundrede gange om dagen for alle de gaver jeg får og allerede har.

I form af mennesker, der dukker op når man har brug for dem, en krop der fungerer og ikke gør ondt, en mand der elsker mig og altid støtter og bakker mig op, sønner der udvikler sig og er sådan nogle dejlige mennesker, omstændigheder der viser sig at være superheldige selvom det ikke i første omgang så sådan ud, små ting og store ting hver eneste dag!!

Da jeg sagde mit gode vellønnede job op for 4-5 år siden og startede en tilværelse med virksomhed og div. afløserjobs og freelancearbejde, fik jeg samtidigt friheden tilbage.

Tiden blev min.

Min far døde på det tidspunkt og min mor blev alene, men nu havde jeg pludseligt muligheden for at være hos hende, støtte hende, hjælpe hende, køre ture med hende, gøre hende glad uden at skulle bede om fri til det. Jeg kunne holde hendes hånd da hun døde i juni....

Selvfølgeligt havde jeg travlt, vi boede et par timers kørsel fra hinanden og der gik en dag med det hver gang, 2-3-4 gange om måneden. Jeg savner hende inderligt, hver eneste dag, men nu har jeg fået noget tid tilbage til mig selv igen.Min mor og mine sønner på Louisiana

Tid som jeg nu kan vælge at bruge på at hjælpe min ældste søn, der flytter til den anden ende af landet for at studere på universitetet.
Alting går op i en højere enhed, alting flasker sig. Når nogen har brug for min hjælp så kan jeg hjælpe!

Bekymret, stresset, forvirret, deprimeret, angst kan jeg godt være indimellem. Det har altsammen med fortid og nutid at gøre, og når jeg husker mig selv på det - og på alt hvad jeg kan være taknemmelig for, bliver jeg (som regel, host) rolig igen. Det kan hverken fortid eller nutid tage fra mig.

Man kan øve sig i at se ting at sige tak for.

14 kommentarer:

Bluggi buggi blogg sagde ...

Så fint innlegg. Du har så rett så rett. Det er viktig å nyte livet og være glad for det man har rundt seg av mennesker og ting man er glad i. Etter noen hendelser i livet lærte jeg meg å sette pris på livet og være glad for hver dag som kommer. Skal bli flinkere til å si takk ;)
Ha en flott helg
Klem,
Trude :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sagde ...

Kloke kloke ord Helle,du har skjønt det du:):)Det er de nære tingene som giver oss fred i sjelen...
Ha en kos dag der i ditt skjønne land...
klemklem til deg

Landlige Hjem sagde ...

Hei kjære Helle,
ja det du skriver er så rett!! ,) Det er så viktig å nyte det livet har å by på, jeg vet det går opp & ned men man skal sette pris på de små tingene og ikke ha så høye krav til seg selv eller andre - man skal være glad & ta vare på hverandre, i morgen er også en dag, men det er NÅ som gjelder <3
Takk for at du er den du er og dine ord varmer alltid ,)) Nyt av det dagen min venn <3
Varme klemmer, Anki

Pia sagde ...

Tack för de orden om TID! De kom just i rätt tid. Jag har grubblat så mycket på hoppa av och börja själv styra mitt liv.

Tack!

Kram och trevligt veckoslut!
-Pia-

eWa sagde ...

Mycket tänkvärda ord Helle..det är så lätt att säga tack och så lätt att glömma - Tack för att du finns där ute i bloggvärlden och sänder så fina ord till mig !
Ha en skön helg och njut av din tid
Kram
Eva

Anonym sagde ...

Hej Helle.
Ja du har så evigt ret. Det er de små ting som vi skal glæde os over. Hvis man kigger lidt efter så er der tonsvis af glæder i ens liv. Tror desværre mange har glemt at se og mærke. Derfor er der også mennesker som jagter lykken, kærligheden, glæden, varmen. Livet giver os knubs og blå mærker, men som et ordsprog siger: Det man ikke dør af, bliver man stærk af.
Knuz fra Lina

Skogslyckan sagde ...

Jag har läst ditt inlägg två gånger nu. Allt du skriver stämmer på pricken in på mig själv, nästan lite kusligt. Otroligt fint skivet av dig, och så tänkvärt. Tack för ett fint inlägg. Ha en fortsatt fin helg!
Kram Pia

Cathrines Kreative Hjørne sagde ...

Jeg forstår at du savner din mor inderlig, men det høres ut som om dere fikk mye tid sammen de siste årene, og det er godt å ta med seg videre! Og følelsene dine kjenner jeg godt igjen - livet er en riktig berg og dalbane tur, ikke sant! Livet byr på både godt og vondt, og har mange faser. Selv er jeg kommet i bestemor-fasen, og det er skjønt!

Med ønske om en riktig god søndag!

Klem Cathrine :-)

Tone sagde ...

Så flott skrevet Helle, ta vare på de man har rundt seg, og sett pris på den tiden man har sammen.....ønsker deg en fredfull uke, mange klemmer fra Tone

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Man kan öva sig i att se ting att säga tack för, det tycker jag var en fin och tänkvärd mening. Hela ditt inlägg är så fint, du skriver så innerligt och vackert. Förstår att du saknar din mamma, men så bra att du kan hjälpa sonen flytta. Du har en fin familj Helle.
Varm kram
AnnaMaria

Josefine sagde ...

Kjære Helle

For et godt innlegg, både i ord og bilder! Det er så viktig at vi er der for hverandre, og bruker tiden når den er der. Det er godt å vite når de nære og kjære ikke er der mere. jeg er helt sikker på at du er både en flott datter og mor!

Koselig bilde av guttene og mormor. Så staute og sjarmerende barn du har:)

Ønsker dere gode dager fremover og at dere får sett hverandre innimellom selv om din sønn flytter bort for en periode. Det er alltid vemodig, men også sånn det skal være...

Varm søndagsklem fra meg

Alvas hobby sagde ...

Du skriver så vakkert, og så kloke ord:)
Det er viktig at en tar seg tid til å tenke over slikt en er takknemmelig for, at en ikke bare jager avsted.
Alltid på vei fra et sted til et annet...gi plass og rom for hva som er viktig i livet.

Vakkert ditt forrige innelgg også, skapet ble helt nydelig!

Ønsker deg en fortsatt fin søndag, og en god ny uke!

Mange klemmer til deg!

Heidi Hallingstad Cousin sagde ...

Uups, jeg var ved at skrive en kommentar, men så blev den væk... Nåh, men her kommer den igen :-)

Kære, søde Helle! Det gør mig rigtig ondt at du har mistet din mor, og jeg sender dig mange varme tanker. Men sikke et skønt og reflekterende indlæg du skriver - mange kloge ord. Og jeg er helt enig - man skal nyde friheden og huske at være taknemlig for hvad man har (det glemmer man alt for tit...). Dejligt billede af din mor og dine skønne børn!! Held og lykke med sønnens flytning!
Varme tanker og knus; Heidi

Fleur de Boheme sagde ...

God morgen, jeg er lige snublet over din blog - den er så fin! Jeg er ked af at høre at du har mistet din mor, det er godt at du kunne være der for hende i den sidste tid.
Jeg synes dit indlæg er meget interessant, da jeg står lidt i den samme situation som du for 4-5 år siden (heldigvis er dog alle i min familie raske), da jeg seriøst overvejer at sige min job op for at prøve at leve helt af min egen lille butik på Mols og en fælles kunsthåndværkbutik i Ebeltoft. Hvis du har tid + lyst kunne jeg godt bruge lidt sparring - hvor i landet bor du egentlig?

Ellers held og lykke med dine projekter, jeg skal i hvert fald følge med her og jeg ville glæde mig hvis du kiggede forbi på mine to blogs :-)