06 august 2010

Mit nye vitrineskab


Gerne vil jeg indrømme at jeg elsker vitrineskabe, så da jeg blev tilbudt at købe et malet vitrineskab slog jeg til med det samme. Uden at have set det!! Jeg mangler hele tiden vitrineskabe i butikken...Jeg blev ikke skuffet, da jeg så det - kun en smule forundret, for det viste sig at være et skab indrettet som dukkehus, og det havde indeholdt ca. 400 forskellige små dukkehusdele (som jeg ikke så, gudskelov, for jeg havde nok overtrukket min konto og købt hele herligheden!).
I første omgang var min plan at fjerne rumdelingerne til dukkehuset, tapetsere det om og sætte fine muslingardiner i lågerne, men jeg bestemte mig til at lade det være lige præcist så charmerende som det står nu og fylde det med ting, der passer i størrelse og målestok.
Nogle få dukketing kunne jeg godt finde i varelageret, ikke mange.


Forleden solgte jeg den lille rødmalede sykommode, jeg ellers havde lagt alle mine mange blonder og mellemværk i, men så fandt jeg en udmærket plads til noget af det i dukkehusets badeværelse!!


Andre blonder, kraver mm. blev puttet ind i nogle gamle lygteglas, og stillet på et bord så man bedre kan se hvad der er.


Hov, der står jeg jo og fotograferer!


Tilbage til dukke-vitrine-skabet!
Som det ses er der basis for en del skiftende udstillinger i dette fine, gamle skab. Det er iøvrigt ådremalet, hvilket er en gammel teknik hvor man får det til at ligne en bestemt slags træ.


23 kommentarer:

Nostalgia sagde ...

For et artig funn og bra at du lot det være akkurat slik det var. Skulle gjerne ha vært og kikket på din fine butikk. Den må være et skattkammmer :-)

Ønsker deg en fiiin dag
Klem, Nostalgia

Maria ( Idekroken ) sagde ...

Så fint du gjør det :) Liker godt stilen din.

Ellers har jeg fått en nytt forhold til Danmark. Har fått en fantastisk dansk svigersønn :)
(gift med min datter)

Klem fra meg

Mitt hvite hus sagde ...

heisan =)

For et vakkert vitrineskap du kjøpte... så koselig med alle de fine rommene med flotte tapeter... et smykke i butikken din...
Klemmer 0)og ha en fin helg..

Landlige Hjem sagde ...

Oj, så lekkert!♥ Herlig å komme over slike skatter!:)Likte veldig godt alt det fine i skapet!♥ Nydelige bilder som alltid hos deg Helle!♥
Håper du nyter av flott sensommer :)
Takk for koselig hilsen hos meg, varmer må vite :)
Ønsker deg en fantastisk herlig helg!!
Klem fra meg,
Anki

Eva sagde ...

Vilket underbart skåp..blev lite drömmande när jag läste om det...glad att du tänker behålla det som det är och ändå kunna använda det till dina andra söta ting..
Ha en bra vecka
Kram Eva

elinAnita (eddaskreativiteter ) sagde ...

Så festlig et skap...det passer jo til alle tingene dine:)
Har du fått faste åpningstider i butikken nå??:)
Kos deg med dagen i dag....
eddaKlemmer

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Hej Helle.
Du lyckas alltid hitta fina saker, det skåpet var ett fynd. Så gulligt att det var inrett som ett dockhus, bra med många små fack. Och du hade ju väldigt bra saker och ställa in, så fint nallarna fick det.
Ser mycket vacker spets också.
Är i stugan nu, åkte hemifrån med strålande sol, när vi kom hit började det regna. Bloggar nu framför en sprakande brasa.
Ha en fin fredag
Kramar
AnnaMaria

Fågel Blå sagde ...

Åh så underbart skåp och alla underbara saker däri!
Ohhh så fint!
Och spetsarna!
Ha en fin Helg!
Kram kathrine

Jette sagde ...

Hej Helle, ja sikke da et sjovt køb du der gjorde. Min søde svigerdatter talte på et tidspunkt om selv at indrette et gammelt skab til dukkehus. Altså når hun engang fik tid, for det kniber det med p.t. Engang så jeg i et blad nogen, som havde lavet en hel miniaturekarrè i rummet under en trappe i et gammelt hus. Den var fyldt med små rum og der kunne åbnes ind til de små lejligheder, som også var møblerede. Der var lavet lys i værelserne, sat gardiner i og der har sikkert været rigtig hyggeligt i gangen om aftenen, når der var tændt lys i karrèen. Desværre fik jeg det ikke klippet ud. Det kan jeg godt ærgre mig lidt over.
Hilsen Jette

Jette sagde ...

Hej Helle, ja sikke da et sjovt køb du der gjorde. Min søde svigerdatter talte på et tidspunkt om selv at indrette et gammelt skab til dukkehus. Altså når hun engang fik tid, for det kniber det med p.t. Engang så jeg i et blad nogen, som havde lavet en hel miniaturekarrè i rummet under en trappe i et gammelt hus. Den var fyldt med små rum og der kunne åbnes ind til de små lejligheder, som også var møblerede. Der var lavet lys i værelserne, sat gardiner i og der har sikkert været rigtig hyggeligt i gangen om aftenen, når der var tændt lys i karrèen. Desværre fik jeg det ikke klippet ud. Det kan jeg godt ærgre mig lidt over.
Hilsen Jette

Josefine sagde ...

Neimen for en nydelig skatt du kom over...så yndig! Så bra at du beholdt det slik, det er så koselig med sånne små dukkerom. Jeg går helt i barndommen når jeg ser dem. Min far laget et til meg da jeg var liten, det finnes dessverre ikke mer. Men dukkehus blir en aldri lei av...bare veldig glad:)

Jeg syntes det ser ut som du har så mye fint i butikken. Jeg er litt misunnelig på deg som får ha sånne rammer på jobb!

Ønsker deg en flott helg min venn, stor klem fra meg

Josefine sagde ...

ps. glemte å si at det var så koselig å se deg titte gjennom speilet der:)

Irene ~ RE~VINTAGED sagde ...

Beautiful beautiful images!!!
....but my fingers are itching to go through that lace (lol!)

:) Irene x

Agneta sagde ...

Men herregud, vilken bonus-post... Där är Du ju Helle-hjärtat, indirekt på bild och allt.

Dina bilder får det att rycka i 'vill ha vill ha' nerven igen. Så himla duktig Du är på att arrangera och exponera Dina ljuvlingar, och vet Du.... om jag nu inte hade visst att Du var en genuin danska........ så hade jag tippat på att Du var en franska ;) jag menar så klart fransyska!!

Skönt & sinnligt inlägg... Du, Dina kommentarer är härliga (alltså på min blogg), ömsom ros och ömsom ris... jag älskar när Du ger mig en mild korringering med doft av lite 'kärleksfull ättika'.

LAV

Agneta

M sagde ...

Åååååå så skjønne dukkehusmøbler.....Det er akkurat de bittelilleste ting som gjør meg lykkelig....er det et vitrineskap du skal beholde selv, eller selge?
Ønsker deg en fin lørdagskveld,
klem, M

June sagde ...

Vakkert, spennende og ikke minst originalt! :)

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Loppisliv sagde ...

Skåpet ser så fint ut och alla små dockhus saker, gud så sött!! Härliga bilder. Trevlig lördagskväll. Stor kram Paula

Tone sagde ...

Å så koselig da, virkelig sjarmerende, kan bare tenke meg hvor mye arbeid som er lagt ned i det skapet, og hvor de som eide det må ha kost seg med sine dukker!
Ha en flott lørdag, Klem!

Crinoline sagde ...

For noen flotte funn du gjør,Helle. Har aldri sett et vitrineskap innredet som dukkehus,men det var veldig søtt. Har også tittet litt ekstra på dine vakre blonder.Håper du har det bra.I dag har det vært en nydelig dag som vi har tilbragt på sjøen.Klem,klem

Ellen - Charmerende gjenbruk sagde ...

Hei Helle
Nå er det lenge siden... sommeren er jo så travel og hektisk. Morsomt å titte inn til deg igjen.
Du viser så nydelige bilder av blonder og serviser. Vitrineskapet ditt er også så fint.
Klem...Ellen

Alvas hjørne sagde ...

Jeg er helt målløs...noe så sjarmerende skal man lete lenge etter!
Og du har gjort det så vakkert i rommene, likte så godt blondene og kravene i lykteglassene, det var genialt gjort:))
Nå fikk de virkelig vist seg frem!
Ønsker deg en flott uke videre Helle!

Janne i Fagerlia sagde ...

Dette var et spesielt skap. Så heldig du har vært.

Joans Country Living sagde ...

Neeej, hvor södt. Det var dog et herligt skab ;o) Skønne fotos! Tak for din søde hilsen hos mig. Ønsker dig fortsat god dag!

Knus fra mig! Joan