Follow Me on Pinterest

24 februar 2012

Kasserede elementer


Det gamle pakhus spejler sig i vinduet til butikken, hvor jeg har hængt nogle gamle babyundertrøjer op, fint kantede og med et broderet H foran.



Fandt dem i Nyborg i en genbrugsbutik, hvor en flink dame fandt en hel kasse med hvidt linned, broderier, blonder og gammelt tøj som hun havde "reddet" fra en udsmidning.
Det slemme ved den historie er, at hun måtte kæmpe sin sag overfor en anden "ansat" i butikken, som mente det ikke var bedre værd end kassering. 

 
What???



Faktisk elsker jeg at handle med den slags damer i genbrugsbutikkerne, fordi de ikke regner det for noget. De husker tingene fra deres barndom og har set for meget af det til at de lægger nogen værdi i det. Den dug? - den skal du bare gi´en 5ér for. Tak siger jeg, og giver nogen gange lidt mere i velgørenhedens tjeneste. Vi vil jo alle gerne gøre et kup, vil vi ikke?


 
Men det er en sjælden race efterhånden, det virker som om der kommer flere og flere yngre førtidspensionister og efterlønnere som frivillige i genbrugsbutikkerne, og jeg mener at kunne se en sammenhæng mellem det og den faldende mængde af gode ting der er at finde i den slags butikker.
Man kunne tro de lægger skattene tilside til sig selv, når kasser og poser fra boerne tømmes i baglokalerne. Køber dem, naturligvis, der skal også være en fordel ved at lægge antal arbejdstimer her men faren er, at vi andre ikke gider gå i genbrugsbutikker mere fordi vi ved, at der ikke er noget interessant at finde.  

 


Disse gamle snyde-bluser er ikke fra genbrugsbutikken, men derimod fra Kirsten. De hænger også så fint i vinduet!
 Tak Kirsten, jeg elsker det hele!




Posted by Picasa

12 kommentarer:

Pigekammeret sagde ...

Hvor har du været heldig ... Skønt gammelt linned er utrolig smukt og værd at kikke langt efter ...
Jeg oplever også, at hvis man endelig finder noget spændende i genbrugsbutikkerne, så koster det en bondegård ... Nogle gange tror de det er guld de har ... HI HI ...
Men man kan jo være heldig, ligesom du var ...
Rigtig god weekend til dig og dine.
Kram fra Dorthe - Pigekammeret

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Det tog ett tag innan jag fattade idag, vissa danska ord har jag svårt och förstå. Men nu tror jag att jag fattat. På den loppis jag besöker oftast får personalen inte plocka till sig förrän butiken öppnat, det ska vara lika för alla där. Jag tycker det är ljuvliga gamla linnen du hittat och säljer, så vackra, väl värda ett längre liv.
Ha en härlig helg Helle
Varm kram
AnnaMaria

mette laumann sagde ...

5kr ! Tillykke ...det var et godt køb
Også kommer du jo igen , for nu gemmer de det til dig , til næste gang , det har de ikke glemt at der var en der kunne bruge det .
Kh mette

Fågel Blå sagde ...

Åhh vilka vackjra gamla linnen och byxor dú hittat!
Önskar dej en fin helg
Kramar Kathrine

Janne i Fagerlia sagde ...

Du har nok rett i at frivillige og ansatte gjerne forsyner seg av godene først. Det er nok litt "først til mølla-mentalitet". Slik er det her også.

Riktig god helg til deg!

Alvas Hobby og Garden Bird sagde ...

Det var godt du fikk reddet disse!
Det er så gøy å finne slikt i gjenbruksbutikken, en går derfra med et et smil om munnen og en skatt i hånden:))
Helt utrolig!
Vakkert ditt forrige innlegg også, me like!!
Riktig god helg til deg Helle!

Skogslyckan sagde ...

Ljuvliga gamla underkläder och linnen, sällan man hittar... Jag har en granne som samlar på gamla nattlinnen och underkläder, tror jag skall få be att fotografera dem någon dag. Tack för dina fina ord om min dukning. Jo du jag märker allt av att godbitarna försvinner innan de kommer ut i butiken. Här hamnar sakerna ibland hos den lokala auktionsfirman.
Ha en härlig solskenshelg!
Kram Pia

Den Grønne Baljen sagde ...

Herlige gamle klær du har fått fatt på... Så bar at du fikk tak på de...og en herlig måte å presentere de på..

Ønsker deg en fin helg

Klem Kerstin

eWa sagde ...

Gamla underkläder m m i linne är väl värt att bevara ! Det går ju nästan inte att värdera tillräckligt högt. Lyckligtvis så finns det sådana som du Helle, som ser och uppskattar och tar till vara och för vidare..otroligt vackert med barnlinnena och det vackra huset i bakgrunden ! Ha en extra skön söndag, vädret är ju strålande ! Kram

Butikk Josefine sagde ...

Hei hei Helle!

Så lekre skatter du har funnet, javisst vil vi gjøre et kupp...og det gjør du nok ofte min venn. Du har så mye koselig og fint i butikken din:-)

Artige bilder du har tatt fra ditt vindu også. Savner Danmark når jeg ser det fine pakhuset i bakgrunnen der...

Hos meg er det travle tider. Første langhelg i egen butikk, du kan tro jeg koser meg. Litt uvant å skulle administrere en liten kafe i tillegg, men veldig kjekt:-)

God ny uke til deg!

Elsa och Helena sagde ...

Ljuvliga kläder, vilken tur att damen hade dem undanlagda...och så snällt av dig att betala lite extra!

KRAM Helena

Pia sagde ...

Så fint foto med speglingen...! Häääärliga linne och andra underkläder! Så fint att de inte blivit bortkastade i soporna!

Kraaam!
-Pia-