24 januar 2012

Ny webshop og skønne kontrasterJeg er ved at få lavet mig en ny webshop, og hvis nogen af jer har prøvet det, vil I give mig ret i, at det er en tidkrævende opgave. For mit vedkommende er det 2. gang jeg er i processen med at få lavet en personlig netbutik ud af en råskabelon som tilbydes af flere "netbutiks-udlejere". Det tog mig godt ½ år at gøre den til min butik sidste gang for 4 år siden.
Og det tager tid at vedligeholde den, vedligeholdelse er er stort MUST! Lidt ligesom med en blog, og lidt ligesom udstillingsvinduet i din fysiske butik. Der skal dekoreres om, nye varer skal afløse de "gamle" med passende mellemrum.

Bloggere vil nikke genkendende til at billedernes kvalitet er halvdelen af en given succes, den anden halvdel er opstillingen og emnet. Det gælder på samme måde i webshoppen, og når man ikke er den heldige ejer af et godt camera, må man istedet tage tusindvis af billeder man ikke kan bruge for at finde et par stykker der lige kan gå an.


Handelsbetingelser, fragtomkostninger, betalingsmåder, momsberegning, nyhedsbreve og ordreprocesser er ting der blandt andre løbende skal arbejdes med i nethandel såvel som i almindelig handel. Det kræver bevilling fra politiet at handle med antikviteter og brugte varer uanset hvor du gør det, incl. kræmmermarkeder o.l. med mindre der er tale om egne ting fra en oprydning.

Der er således mange ting der skal på plads før du kan begynde at sælge nogetsomhelst.....


Denne dejlige engelske indretningsbog kom en rar mand fra byen og viste mig. Han synes jeg skulle se den fordi det dels er en fin bog, og dels at hans søn og svigerdatters lejlighed i København var fotograferet til bogen.
Og så syntes både han og hans børn at min butik var meget i samme stil som bogens! Hvor blev jeg glad for den ros!Men bogen er LANGT fra en sammenligning med noget i min butik, og det siger jeg ikke af falsk beskedenhed!
De folk er dygtige.


Her er for eksempel et foto fra deres køkken. Læg mærke til spisebordet, stolen, det åbne skab med stabler af lækkert, gammelt porcelæn. Og læg så mærke til 3. hylde fra oven. Her står 2 krinolinedamer  (Meissen porcelæn?) på et fad og taler med hinanden.
Hyg dig med denne skønne kontrast og detalje resten af dagen!

18 kommentarer:

Bleudelavande sagde ...

Hi Helle, such a beautiful things!!!!! And that book it must be fabulous!!!!!!
Have a nice week my dear.

brudeblogg sagde ...

Høres ut som du har mye godt arbeid på gang. Masse lykke til! :)

Heidi Hallingstad Cousin sagde ...

Hej Helle! Ja, jeg kan skrive under på at det er meget tidkrævende - jeg er jo også selv i gang og kan snart (forhåbentligvis) åbne dørene til min lille web-shop. Glæder mig til at se dit resultat, Helle! Knus; Heidi

Anonym sagde ...

Hej Helle.
Oh for en lækker bog. Skønt at kunne sidde og drømme og få nye ideer til sit hjem. Altid godt med noget inspiration. Suppesleven havde jeg lidt kig på sidst vi sås. Den er bare så smuk.
Nyd nu det gode flotte vintervejr, det er jo skønt når solen skinner.
Mange knuz fra Lina

Marit sagde ...

Hei helle
Lykke til med web-shoppen - nå kan snart noen av dine ting havne i Norge! :o) Jeg følger med.
Klem marit

Tone sagde ...

Hei Helle !! Så fine bilder :)) Lykke til med nettbutikken !
Ønsker deg en fin uke, klem Tone

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Ska bli spännande när du öppnar din webshop, och jag förstår att det är mycket jobb och förbereda.
Det var en fin bok du fick, och jag tros att precis så ser det ut i din butik.
Angående kommentarer, den nya funktionen som fungerar hos en del är ju för bloggare som svarar på kommentarer på sin egen blogg tycker jag det ser ut som. Hos inredningsbloggar svarar vi ju hos varandra. Så för oss är ju pop-upp fönster smidigast. Sen hänger det på webb-läsaren, Internet explorer passar inte ihop med bloggar som har google chrome. En del rekommenderar och byta till google chrome, jag testade och hela sidan slocknade!! Nu kom jag på att maken har google chrome på sin dator så jag lånar den om jag behöver. Trist att det ska krångla, hoppas blogger är medvetna om detta.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

eWa sagde ...

Åh vilken läcker bok och så vackra bilder på dina egna ting !
Usch det är ingen höjdare att skapa en ny webshop :( Själv ska jag också ge mig i kast med det snart och jag kan säga att jag inte längtar precis!
Hade jag haft all tid i världen så hade det ju kunnat vara riktigt trevligt..men tyvärr så är det ju inte i verkligheten. Ska ändå försöka att det det hela med ro för det blir ju klart i sinom tid, hoppas du gör detsamma, ha en fortsatt fin vecka, stor kram Eva

Den Grønne Baljen sagde ...

Ja det er nok mye jobb.. går i samme tanker selv også..Holder på og undersøker muligheter og priser...
spennende prosjekt..

Masse lykke til..gleder meg til å se når det er klart..:

Klem Kerstin

Janne i Fagerlia sagde ...

Lykke til med ny web-shop! Og boken du viser ser super ut..... Kjekt lesestoff sammen med kaffekoppen.

Pia sagde ...

Ja du, den förbannade byråkratin!
Stå på dig och lycka till Helle!!!

KRAAAM!
-Pia-

Josefine sagde ...

Hei på deg Helle..

Gleder meg til å se din nye webshop når den er klar...lykke til med jobben!


Jeg forstår godt at de sammenlignet din butikk med leiligheten i den fine boken. Du viser alltid saker med sjarme og varme, det er jo det det hele dreier seg om :))

Ønsker deg en hyggelige dager videre min venn. Jeg drar på messe i helgen, gleder meg og håper på masse inspirasjon.

Stoor klem til deg

Lissie sagde ...

Gratulerer med ny nettbutikk!
Den må jeg lige inn å titte på!

ha en god aften!

Ulla sagde ...

Hej Helle :0)

Jeg glæder mig til at se mere til den nye webshop....lykke til med projektet !

Ha' en dejlig weekend

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Trevlig helg Helle
Kramar
AnnaMaria

mette laumann sagde ...

Hold da op en omgang , men det bliver SÅ fedt , og syntes også dine fotos er rigtige flotte og med masser af stemning.
Pøj pøj med det hele ;)
kh Mette

Solveig sagde ...

Kan godt tenke at det er utrolig mye jobb å bygge opp en webshop når jeg merker hvor mye tid jeg bruker på bloggen. Jeg synes det er gøy,men strever virkelig i perioder med å få nok tid ;o)

Ser du også skriver om bloggproblemer. Jeg trodde en stund det var maskinen min som hadde fått hikke, men har etter en stund forstått det er flere. Skal inn å sjekke denne nettsiden. Tusen takk for tipset, min venn.

Ha en flott uke, kjære Helle.
Klem fra Solveig

Crinoline sagde ...

Lykke til med web-shop,Helle. Høres ut som det er en krevende jobb. Har lest at det er veldig vanskelig å selge boliger i Danmark. Heldigvis gikk det veldig raskt hos oss.Ønsker deg en fin uke.Klem