Follow Me on Pinterest

14 oktober 2010

Pynt til vinduet






Jeg elsker at flytte om på tingene i butikken, det er som om der på den måde skabes nyt liv og energi omkring tingene, og pludseligt ser man dem i et andet perspektiv fordi de er sat ind i nye sammenhænge.





I det ene vindue blev ting med varme farver, der passer sammen arrangeret på et fint, gammelt egetræsbord.... elsker gammelt, poleret, patineret egetræ mere og mere (ikke at forveksle med den afsyrede variant, der huserede i 60érne og 70érne, uff!).

Nej, det er egetræ i denne stil og patinering jeg mener!





billede fra english-classics.net
 

Jeg har i dag valgt at lægge en fin broderet dug på bordet - og et par gamle forklæder!






Neden under bordet ligger mere gammelt linned i stakkevis i en kurv, sammen med en borderet tevarmer og kæmpe sylteglas med et gammelt, skåret porcelænslåg.








Det andet vindue er domineret af hvidt med mørke indslag. Her blomstrer romantikken tilsvarende, den ligger mit hjerte nær. Ingen tvivl om det!





Og hvad sker der her? Jo, her står jeg og fotograferer mig selv, ser det ud til - og dørskiltet hvor jeg altid skriver hvornår jeg næste gang har åbent.







Der går lige nogle dage, fordi jeg har fødselsdag på lørdag!

Så hav det godt sålænge!






Posted by Picasa


18 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hvor ser det hele bare godt ud, Helle. Og jeg er enig - mørkt patineret egetræ er flot! Ønsker dig en vidunderlig fødselsdag - håber du bliver forkælet af din familie! Knus; Heidi

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Vilka fina skyltningar du gjort, blir extra fint när du blandar färgerna så bra. Vilka vackra kaffekoppar, och det lilla träklotet är sånt som jag letar efter just nu. Har börjat dyka upp några web-butiker här i landet som säljer gamla saker, det är roligt. Till sommaren blir det nog en tur till Danmark, skulle vara jättekul och hälsa på i din butik.
Och stort Grattis på födelsedagen Helle, lite i förskott. Hoppas du får en riktigt bra helg.
Varm kram till dig vännen
AnnaMaria

Brocante sagde ...

For en herlig utstilling du har laget. De grønne koppene var jo bare helt vidunderlige.
Lykke til på lørdag!

(eddas) sagde ...

Heisann:)
Så nydelig de grønne koppene var.....og skapet ditt lenger ned var fylt med de herligste ting:)så fint at du har åpnet butikken din...på tide:)
kos deg
eddaKlemmer

Lisbeth sagde ...

Hvor er dine vinduer smukke og hvor har du mange dejlige ting..:-)

Jeg ønsker dig tillykke med fødseldagen på forhånd.
Håber at du får en skøn dag.

Hej fra Lisbeth

Josefine sagde ...

Jeg liker så godt dine butikkvindu. Det lyser av kvalitet alt du viser.. Ble betatt av det yndige koppesette, og for en nydelig grønnfarge!

Ja jeg tror på at du har mye romantiske saker også:) Gamle linduker, blonder og broderier tror jeg alltid kommer til å være noe vi bare må ha litt av. Det er liksom endel av kulturarven vår.

Men da må du ta deg en velfortjent bloggpause Helle og kose deg med forberedelser til bursdagsfeiring. Ønsker deg masse lykket til på dagen din!!

Stor bursdagsklem fra meg

Solveig sagde ...

Ååååå så mye nydelig du har! Stopper aldri å forundre meg - er like spendt hver gang jeg kommer inn i bloggen din og blir aldri skuffet!! Det grønne koppesettet er bare av det finere jeg har sett! Som jeg skulle ønske jeg bodde nærmere deg, min venn! Da skulle jeg ha kommet innom og tatt i øyesyn alt det vakre:o)))
Ønsker deg en nydelig helg, min venn. Og; Gratulerer så inderlig med dagen på lørdag! Håper du får en strålende bursdag! Du er bare god:o)
(Må gratulere deg nå siden jeg skal på tur i helgen:o)))
Klem fra Solveig

Anonym sagde ...

Hej Helle.
Stort tillykke med på lørdag og dejligt at det går så godt med forretningen. Håber vi snart ses igen, det er altid så hyggeligt. Og mums for et lækkert stel, du ved mit hjerte banker for smukke stel.
Mange hilsner og klem fra Lina

eWa sagde ...

Otroligt vacker skyltning, du är bara så himla bra på det ! Krocketklotet fick mig att drömma tillbaka till bardomssomrar med mycket krocketspel ihop med kusinerna :)
Önskar dig en riktigt glad och trevlig födelsedag på lördag
Kram

Nostalgia sagde ...

God morgen :-)

Så herlige bilder fra din butikk ! Du har masse vakre ting å flytte omkring, så kjekt å pusle og ominrede :-)

Ønsker deg en fiiiin helg !
Klemmer, Nostalgia

Anonym sagde ...

Helle... Din dag idag!

Låt mig bara få säga så här... Ödet ger oss släktigar, men våra vänner väljer vi själva.

Love

Agneta

Josefine sagde ...

Hei på deg Hellemor...

Bare innom for å si GRATULERER MED DAGEN! Håper du koser deg på bursdagen din, og at du får en flott kveld:))) Stor bursdagsklem

Janne i Fagerlia sagde ...

Gratulere så mye med dagen! Og så må jeg samtidig skryte over hvor flott du danderer i butikken din. Ser noen lys grønne porselenskopper på et av dine bilder - de var vakre.

Crinoline sagde ...

Gratulerer så mye med gårsdagen,Helle. Du har pyntet så nydelig i butikken din.Himmel og hav, så mange vakre tekstiler du viser,sukk..Klem

Alvas Hobby og Garden Bird sagde ...

Hei Helle!
Så masse lekkert du viser:))
Nydelige lysegrønne kopper,duker og forklær, og den fantastiske blå/hvite tekoppen..sukk!! er svak for det blå/hvite:))Skjønnt alt sammen!
Har vært travle dager og lite blogging fra meg i det siste, men har masse bloggstoff om bare tiden ville strekke til...
Riktig god uke videre til deg!

Irene sagde ...

Hello Helle,
I very much like the cups in the first picture and the way you've styled them. I also like the crochet edge. For some yet unknown reason I have been collecting lace and crochet for the past year. I love looking at it and touching it. Perhaps it is because my daughters are growing up and I must begin making bedlinen for their trousseau!
I also noticed in your side bar the door of your shop. It is lovely! Enjoy life!

(eddas) sagde ...

Heia helle mor:)
tusen takk for slike goe ord...jeg legger mye av sjela mi i dette:):)
I dag har jeg kommet over et middagsservise av norske Stavangerflint...det er bare nyyydelig...det kommer senere:)
ha em fin fin kveld søte du
eddaKlemmer

Irene sagde ...

Beutiful green cups! I like both the shape and colour.