18 februar 2010

Jeg elsker færger

På det åbne bælt var det ganske fremkommeligt.
Men da Spodsbjerg-Tårs færgen nærmede sig Langeland, blev bølgerne efterhånden helt skjult under et låg af isflager.

Muligvis husker jeg det bare ikke, men jeg tror faktisk aldrig før jeg har oplevet at sejle i en isvinter som denne, og hvis isbjørne og pingviner kom gående derude, ville det ikke være spor upassende. Det kunne vi sagtens forestille os, når vi kiggede ud i horisonten.
Et meget, meget smukt syn.

Og en lille smule skræmmende, for hvad nu hvis færgen ikke kunne komme igennem isen og gik i stå derude?

Denne lille færgerute har dannet rammen om så mange fine sommerminder i min familie. 4-5 gange har mine sønner og jeg (når min mand har arbejdet!!) pakket cyklerne med telt og udstyr og cyklet til blandt andet Legoland. Hver gang har vi haft en fantastisk tur, der er startet med denne lille færgerejse, og hver gang har jeg siddet og slikket solskin i de orange plasticstole mens drengene har leget på legepladsen lige foran bordene og stolene, så man hele tiden kunne holde øje med dem.

Må disse små færgeruter mellem de danske øer for altid bestå, intet er så hyggeligt som at rejse på denne langsomme måde. Jeg savner Storebæltsfærgen, Sveriges-bådene til Malmø og så snart Femern-broen er færdig, vil jeg også savne Rødby-Puttgarten overfarten.

På Spodsbjerg-Tårs færgen kan man købe sig en bid mad i det lille pantry-agtige cafeteria, og lidt slik til at lukke munden på ungerne i en halv times tid.

Hvilken herlighed!
Billederne er taget igår, hvor vi havde en dejlig, kombineret arbejds- og feriedag. Et sofabord skulle leveres lidt nord for Århus (hej Carina og Co.!) og på hele turen derop gjorde vi holdt i hver eneste lille by indeholdende en seriøs omgang genbrugsbutik... mere om fangsterne senere.

Det var vigtigt at få præsteret et indlæg lige nu, for jeg har en svensk ven der bider mig i hasen som en terrier, hver gang der går mere end 1 time mellem indlæggene. Dette blev jeg egentlig selv ganske godt tilfreds med.
Eller hur, Agneta??15 kommentarer:

M sagde ...

Skummelt!
Jeg er en pyse på havet....vil mye mye heller fly!
Klem,Ms

Anonym sagde ...

Helle, Du har vaknat!! Vilket isigt och skönt inlägg i vinterdebatten, kantat med ett skönt vemod! Men jag HATAR HATAR HATAR vintern, inte minst sedan jag fick elräkningen från januari månad.....

Du... hur har det gått med linneservetterna och färgbadet??

LOL

Agneta

Nostalgia sagde ...

oi, for et syn ! Ja tenk for en vinter vi har hatt, vilt og vakkert :-)

Ønsker deg en fiiin fredag kjære du
Klem, Nostalgia

Mitt hvite hus sagde ...

Ganske utrolig da.. vakkert...og dte gikk bra.. Fergen klarte å komme seg igjennom..

klem Kertsin

Josefine sagde ...

God morgen Helle!

For et koselig innlegg...

Ja det er virkelig sjarmerende og kjøre med ferger. Jeg er selv oppvokst på en øy hvor det i hele min oppvekst kun var ferge til fastlandet.

Ellers er det alltid så hyggelig å komme til Danmark om sommeren og se alle som sykler. Kan se for meg dine familieturer på sykkel, så koselig!

Nydelige bilder av isen...et stilig syn!

Ønsker deg en flott og avslappende helg min gode venn, stoor klem

ETT RÖTT MONOGRAM sagde ...

Det ser inte ut som Danmark, men det är det ju. Så mycket is i havet! Den färgan har jag säkert åkt, vi var till Legoland flera ggr när sonen/Kalle var liten. En gång sov vi i bilen strax utanför en flygplats där. Borstade tänderna i ramlösa och åt frukost på flygplatsen. Sen hade vi en heldag på Legoland, jättekul. Här snöar det idag, det tar aldrig slut. Den här vintern känns som ett straff, men almanackan går ju mot vår. Jobbigt med takdroppet, hoppas du har hinkar så det räcker nu.
Ha en mysig helg vännen
Stor kram
AnnaMaria

Solveig sagde ...

Så fasinerende! Flotte bilder du har tatt-får følelsen av jeg kan ta på isen:o))
Jeg bor blandt mange fjorder der vi er avhengig av ferjer for å komme oss noe sted.... Før likte jeg dem slett ikke - det var en stress uten like å rekke riktige ferjen elles stod du bom fast! De stanset meg og jeg ville bestemme selv når jeg skulle forflytte meg!
Etter jeg fikk barn, synes jeg de er OK. Det er greit å få et avbrekk på lange turer - kjøpe seg litt godt å spise og slippe ut av bilen litt:o)På sjøen har jeg alltid likt meg!
Ønsker deg en nydelig helg, Helle!
Klem fra Solveig

Hage foto og natur sagde ...

HEI!
Det er så koselig å reise med ferjer, men ikke blandt store isflak!
Jeg er ganske sjøsterk, har besøk store deler av Danmark.
Har en hyggelig nabo som har vokst opp på Langeland.
Ha en nydelig helg!
klem fra Jorunn

susan said so sagde ...

When I visited Scotland last summer with my sister we traveled by ferry to the western and northern isles. It was such fun, a bit of an adventure in itself, and so nice to let someone else be in charge of getting us there.

Our crossing to the Orkney Isles to the north was very choppy and cold, even in summer, but it was beautiful too, in its way. Like you, I think every season has its charms. : )

Are your ferries to be replaced by bridges? What a loss, if so. I imagine many people will miss them. I know I would!

xox,
Susan

Alvas Hobby og Garden Bird sagde ...

Det er noe eget ved færgereiser:)
Er oppvokst med færger,men nå er det kommet tunnel istedet..noe av sjarmen med reisen ble borte da færgen sluttet å gå.
Det tar selvsagt kortere tid nå, og en kan reise akkurat når en vil...med færga fikk en en liten pause under veis:)
Riktig god helg til deg!

(eddas) sagde ...

Så koselig et innlegg Helle....ja jeg har vokst opp med ferger:)
Og mange bruktbutikker sier du:)Nei...jeg må ta meg en uke i Danmark nå til våren...og bare loffe rundt på bruktbutikker:):)Det hadde vært helt smaskens:):)
kos deg og er spent på hva du har fått tak i nå:)
klemmer helt til danmark:)

Cathrines Kreative Hjørne sagde ...

Hei Helle!
Takk for hilsen hos meg! Nei, jeg har aldri sett det dukkethuset i Legoland, men så er det mange, mange år siden ejg var der med egne barn - jeg tror det var i 1985!

Ja, fergeturer er så hyggelig, og det var nok merkelig for dere å ha is på sjøen! Men vakkert, ja, så lenge det ikke fryser til!

Ønsker deg en god helg!

Klem Cathrine :-)

Bleudelavande sagde ...

Hi Helle,
where is here?It must be freezing, but very very charming and funny a travel like this!!! Every season has its charm and give us great emotions!!
Have a nice weekend you too

Angel.Pearls sagde ...

Åh, det var ett riktigt härligt marint tema!..gillar det där bilderna med havet o isen..Ha en skön vecka!!//Eva

KIND BY NATURE sagde ...

De er rigtig fine de grønne ugleøreringe:-)